Artikelschrijven
Image default
Financieel

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed: mooi rendement en weinig risico

Ben je op zoek naar een belegging met een aantrekkelijk rendement en niet te hoge risico’s? Dan is investeren in vastgoed misschien iets voor jou. Het beleggen in vastgoed levert je de laatste jaren gemiddeld een rendement op van zo’n drie tot vijf procent per jaar. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om bij een spaarrekening. Je verdient op deze manier een mooi extra inkomen en bovendien heb je ook geen last van inflatie, omdat je ieder jaar de huurprijs kunt laten indexeren. De risico’s van een investering in vastgoed zijn bovendien aanmerkelijk kleiner dan bij bijvoorbeeld speculeren op de beurs.

 

Huurinkomsten en waardestijging zorgen voor rendement 

Zoek een pand op een goede locatie en je zult het vrijwel permanent kunnen verhuren, of het nu om een woning of om een bedrijfspand gaat. De vraag naar huurpanden is al jaren hoog. Als in de loop van de tijd de waarde van het pand ook nog eens stijgt, levert dat nog eens een stuk extra rendement op. Vergeleken met andere vormen van beleggen, bijvoorbeeld in aandelen, levert beleggen in vastgoed je een zeer aantrekkelijk rendement op. En dat terwijl de risico’s aanzienlijk lager zijn.

 

Investeren in je eigen toekomst

Als je nu in vastgoed gaat investeren, investeer je meteen ook in je eigen toekomst. Door het jaarlijkse rendement kun je al een stuk eigen vermogen opbouwen. En als je straks met pensioen bent, heb je een mooi maandelijks inkomen uit de huuropbrengsten. Ook belastingtechnisch is het investeren in vastgoed voor de verhuur heel gunstig. Je betaalt namelijk geen belasting over de huuropbrengsten, maar alleen over het kadastrale inkomen, net als bij je eigen huis dus.