Artikelschrijven
Image default
Eten en drinken

Recepten voor de lunch met tomaten

Ben je op zoek naar originele lunchrecepten met tomaten om je middagpauze op te vrolijken? Dan ben je op de juiste plek beland! Hieronder krijg je alvast wat inspiratie en verklappen we je waar je de beste tomaten vindt. Tomaten die lekker smaakvol en sappig zonder waterachtig zijn. Lees snel verder!

Voedzame, lekkere en gezellige recepten met tomaten

Onderstaande recepten met tomaten zijn steeds voor één persoon. Wil je meer maken? Vermenigvuldig dan gewoon de ingrediënten met de hoeveelheid personen die van de maaltijd gaan eten. In de recepten gebruiken we de heerlijke Belgische tomaten van Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel. We beginnen met een chique versie van croque monsieur:

–          Snijd één tomaat in kleine blokjes en roerbak tot ze zacht zijn. Kruid met peper, zout en balsamico.

–          Neem twee sneetjes brood. Leg manchegokaas, prosciutto en tomaten tussen het brood. Strooi nog wat basilicum over het beleg en sluit de boterhammen.

–          Gril de croque tot hij knapperig goudbruin is en geniet.

Heb je iets langer de tijd tijdens je pauze? Of maak je graag je lunch de avond op voorhand al klaar? Wat het antwoord ook is, met onderstaand recept voor mini pizza’s kan je allebei de kanten uit!

–          Steek cirkeltjes uit je favoriete pizzadeeg. Smeer er wat passata met oregano op.

–          Beleg de cirkeltjes met champignons, stukjes tomaat en een beetje geitenkaas. Je kan de geitenkaas ook inwisselen voor andere kaas, zoals klassieke geraspte kaas.

–          Duw er nog een olijf in en bak zo’n 12 minuten op 225°C.

Met deze recepten maak je zowel jezelf als je kinderen blij. De pizza’s neem je makkelijk mee in de brooddoos maar de croque is beter als hij vers is.

Koop de juiste tomaten

Om van deze heerlijke recepten met tomaten een succes te maken, gebruik je de tomaten van Stoffels Tomaten. De groenten van deze tomatenteler zijn verrukkelijk. Op hun website vind je nog veel meer recepten met tomaten. Je kan er ook vinden welke tomaten ideaal zijn voor ieder soort bereiding. Ga voorbereid naar de winkel en kijk eerst op hun website!

https://www.stoffels-tomaten.be/