Artikelschrijven
Image default
Dienstverlening

Wat is gelaagd glas en hoe werkt het?

Gelaagd glas gaat een stukje verder

Dubbel glas kent u waarschijnlijk wel. Het zorgt voor minder stookkosten in de winter en een koeler huis in de zomer; het wordt dan ook wel isolatieglas genoemd. Maar heeft u ook weleens gehoord van gelaagd glas? Dit glas gaat nog een stapje verder. Hieronder de grote voordelen van gelaagd glas. 

Veiligheidsglas

Bij gelaagd glas zijn er twee glasplaten op elkaar geplaatst met hiertussen een laag folie van een speciaal kunststof materiaal. De platen worden onder hoge temperaturen behandeld en aan elkaar gesmolten met folie ertussenin. Deze folie zorgt ervoor dat het glas uitermate sterk is. Zodra het glas een harde klap ontvangt, breekt het dus niet in stukken (zoals bij een autoruit). Gelaagd glas wordt dan ook wel veiligheidsglas genoemd. 

Minder kans op letsel

U heeft het vast en zeker wel eens meegemaakt: een kapot raam. Misschien dat de deur tijdens een storm te hard openwaaide, of dat uw kleine neefje zonder flauw benul zo door uw ruit heen rende. Overal lag glas, waaraan u, uw kinderen en/of uw huisdieren zich lelijk kunnen verwonden. Met gelaagd of veiligheidsglas hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, omdat het niet in kleine stukken zal breken; door de laag folie die ertussen zit wordt het glas bij elkaar gehouden.

Bij Glaskoning.be kunt u naast dubbel glas ook veiligheidsglas bestellen. Maar u kunt ook terecht mocht u enkel een vraag hebben of een offerte aan willen vragen.