Artikelschrijven
Image default
Dienstverlening

Tips voor het besparen van geld als je nieuw meubilair voor je restaurant wilt kopen

Het kopen van nieuw meubilair kan voor een nieuwe restauranteigenaar of ondernemer een behoorlijke kostenpost zijn. Veel eigenaren van nieuwe bedrijven laten hun oog het liefste vallen op al gevestigde restaurants, die worden gesloten of verbouwd. Deze restaurants verkopen namelijk hun meubels soms tegen een gereduceerde prijs aan lokale, net startende ondernemers. Er zijn bij een dergelijke leegverkoop meestal veel soorten meubels verkrijgbaar en dit kan voor degenen die een nieuw restaurant of een nieuwe bar openen echt interessant zijn. Aangezien er veel kosten moeten worden gemaakt bij het openen of het opnieuw inrichten van een nieuw restaurant, kunnen restauranteigenaars het beste verschillende leveranciers van meubels voor in een bar of voor restaurantbevoorrading voor hun restaurantmeubilair bekijken.

 

Het restaurantmeubilair dat wordt gekocht, moet de sfeer van het restaurant weerspiegelen en ook uitstralen hoe de eigenaar wil dat het restaurant door het publiek wordt waargenomen. Het interieurontwerp, inclusief de tafels en de stoelen, is belangrijk voor de ambiance van de faciliteit. Om meubels te kopen die bijdragen aan de algehele gewenste indruk van het nieuwe bedrijf, is het soms verstandig dat een bedrijfseigenaar een interieurontwerper of een expert op dit gebied in de arm neemt. Hij of zij kan ook soortgelijke restaurants bezoeken en notities maken over hun interieur.

 

Houten meubels kunnen voor restauranteigenaren, die op zoek zijn naar een meer nostalgisch en rustiek gevoel in hun eetgelegenheid, geweldig zijn. Steakhuizen of eetcafe’s hebben vaak houten meubels omdat het voor een landelijke en boerderijachtige ambiance zorgt, dat een sfeer oproept die gewenst is in dit soort restaurants. Bij de aankoop van het meubilair voor een restaurant kan een nieuwe eigenaar worden overdonderd en soms is het noodzakelijk om bijvoorbeeld op een veiling te gaan kijken omdat er een strikt budget is voor opstarten van bedrijven. Sommige restauranteigenaren kiezen ervoor om verschillende tafels en stoelen, die niet echt bij elkaar passen, in hun café of restaurant te hebben. Dit zorgt voor een ‘eclectische’ atmosfeer en kan de eetgelegenheid een meer ontspannen sfeer geven.

 

Bedrijfseigenaren die meubels willen gaan kopen, kunnen het beste eerst de advertenties in hun lokale krant raadplegen. Hier kunnen ze aanbiedingen vinden van bedrijven die om allerlei redenen hun meubilair verkopen. Door het gebruikte meubilair te kopen, kunnen bedrijfseigenaren veel geld besparen op de grote aankopen, die nodig zijn voor het inrichten van het restaurant. Mooie tafels en stoelen zijn, als je een beetje goed je best doet om te zoeken, echt wel tegen gereduceerde prijzen te vinden.

 

Lees meer over hospitality management en training op de site van Kajola.net

 

http://www.kajola.net/nl/