Artikelschrijven
Image default
Dienstverlening

Tips om een goede rijschool te vinden

Ben je volop aan het zoeken naar de juiste rijschool voor jezelf ? heb je het moeilijk om voor jezelf de juiste beslissing te nemen ? Maak je maar geen zorgen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de goede rijschool te vinden.

Eerst en vooral is het voornaamste aspect de kosten van de rijlessen. Vraag de prijzen op en maak een overzichtelijke vergelijking tussen alle rijcentra. Er zijn enkele gevallen waarbij dat de goedkoopste aanbieding je geen goede rijlessen garanderen. Daarom , moet je ook aandacht hebben voor de pakketten en de mogelijkheden die men je aanbiedt. De voorgestelde kosten hangen natuurlijk ook af van het aantal uur waarvoor je zou willen inschrijven. Vraag hen hun mening over het gemiddeld aantal uren dat jij nodig zou hebben en onderhandel met hen om eventueel later een aantal lesuren aan een aanvaardbare prijs er te kunnen aan toevoegen.

Het volgende dat men moet doen, is kijken of de instructeurs van de rijcentra geregistreerd staan als AIDs, Erkende Rijinstructeurs. Deze instructeurs hebben een groene badge gekregen om aan te duiden dat ze volledig gekwalificeerd zijn als rijinstructeurs, terwijl een roze badge wordt gegeven aan hen die nog in hun opleidingsperiode zitten. Enkel ADIs mogen wettelijk een vergoeding vragen voor rijlessen.

Vervolgens moet je ook vragen naar de verschillende pakketten die elke rijschool aanbiedt. Je moet er ook zeker van zijn dat de rijschool zowel theorielessen voorziet als praktijkervaring. De theorielessen zijn goed voor het theoretisch examen omdat je toch alle basiskennis dient te kennen over de verkeersregels en de reglementen vooraleer je de toelating krijgt om op de weg te rijden. En vraag meteen ook maar naar de basis vaardigheden die in de lessen bijgebracht worden.

De vaardigheden zouden o.a. moeten omvatten het leren bergop rijden, het leren parkeren van jouw wagen ( zijdelings parkeren en achteruit parkeren), het leren invoegen op de snelweg, hoe van versnelling te wisselen en andere zaken. Dit moet op voorhand duidelijk zijn om elke misverstand of een prijsverhoging op het einde van de cursus te vermijden. Dit zijn de drie basis raadgevingen om een goede en erkende rijschool te kiezen. Vraag terzelfder tijd ook naar aanbevelingen van je vrienden die ook reeds hun rijexamen hebben afgelegd.

 

http://rijschoolmt.nl