Artikelschrijven
Image default
Dienstverlening

Een brand doeltreffend blussen met blusschuim

Wanneer u geconfronteerd wordt met een vloeistofbrand, helpen traditionele blusmethoden zelden. De vlammen zijn vaak zodanig sterk dat u wel een sterker middel moet inschakelen. Met blusschuim zorg je ervoor dat u een vloeistofbrand snel en grondig oplost. Bij Fire Security kunt u rekenen op een goed blussysteem waarmee u het vuur snel onder controle heeft. Uw blusvoertuig  is dan uitgerust met hoogstaande technologieën die u naar uw hand aanpast bij elk soort brand.

Met blusschuim bent u klaar voor elk brandgevaar

De werking van blusschuim bestaat uit meerdere facetten. Zo dekt het schuim de vlammen af zodat zuurstoftoevoer moeilijk of onmogelijk wordt. Tegelijk koelt het tevens het vuur met het water dat vermengd is met het schuim. De blusschuim is ook gering warmtegeleidend waardoor bestanddelen in de buurt van de vlammen niet ontsteken. Fire Security plaatst het bijmengsysteem van Firedos tussen de bluswaterleiding en pompkamers. Met de mogelijkheid om het percentage schuim bij te stellen, bent u adaptief uitgerust voor elk soort brand. Deze bijmengsystemen zijn dusdanig vergevorderde technologieën dat ze onafhankelijk van debiet, viscositeit en druk een percentage tussen 0,3 en 1 procent bijmengen. Nadat u de blusschuim heeft gebruikt, is het tevens niet nodig om het systeem te spoelen.

Volledig brandveilig

Uw blussysteem is pas volledig uitgerust als het beschikt over een bijmengsysteem voor blusschuim. Bij Fire Security adviseren ze dan ook graag over hoe ze dit het best toepassen voor uw situatie. Zij hebben reeds ervaring met de plaatsing van brandveiligheid systemen in allerlei sectoren. Het is namelijk van groot belang dat uw onderneming of gebouw klaarstaat wanneer er brand ontstaat. Mocht u al blussystemen reeds hebben geïnstalleerd, dan komen zij die graag controleren. Vervolgens krijgt u advies over wat precies moet gebeuren en waar er ruimte is voor verbetering. U wilt natuurlijk een brandveilige omgeving creëren voor u en al uw werknemers.

https://firesecurity.be