Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Oorzaken van telefoonmankementen

Veel mensen hebben te maken met beschadigde smartphones. Omdat mobiele telefoons op technisch gebied grote vooruitgang hebben geboekt, zijn er nog veel plaatsen die kunnen worden gebroken. Veel onderdelen kunnen breken. Er zijn veel redenen voor schade. Het is verstandig om een telefoonhoesje te gebruiken om dit te voorkomen. Telefoonschade kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vallen, stoten en watervlekken. Deze redenen zullen aan de hand van enkele voorbeelden nader worden toegelicht.

Valblessure

De smartphones van tegenwoordig zijn dunne, kwetsbare apparaten met grote schermen. Daarom is het niet verwonderlijk dat schade aan het scherm de meest voorkomende is. De oorzaak van schermschade kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt doordat de telefoon valt. Als het apparaat op de zijkant of zelfs op het scherm zelf valt, kan het scherm breken. Zo’n val veroorzaakt natuurlijk ook andere soorten schade aan de apparatuur. De rand van de telefoon kan bijvoorbeeld bekrast zijn, of in het ergste geval kan er een klein stukje gebroken zijn. Ervan uitgaande dat de mobiele telefoon van de trap valt, is het natuurlijk ook mogelijk dat de mobiele telefoon niet meer volledig functioneert.

Botsing schade

Een andere veel voorkomende oorzaak is impactschade. Deze schade is vergelijkbaar met de vorige oorzaak. In het geval van stootschade, beschadigt dit meestal het scherm of krast het de buitenkant van de telefoon. Natuurlijk kunnen zware slagen fatale schade aan de apparatuur veroorzaken.

Waterschade

De derde belangrijkste oorzaak van schade is waterschade. Bij toiletbezoek valt de telefoon vaak in het toilet. Veel gsm’s zijn nog niet waterdicht, wat ernstige interne schade kan veroorzaken. Mobiele telefoons kunnen ook het slachtoffer worden van hevige regen.

Gezelschap

Terwijl u op vakantie bent, kunt u genieten van cocktails. Drankjes (in het slechtste geval drinken) zullen omvallen en je hele telefoon wordt nat. Natte mobiele telefoons zijn niet het enige probleem. Opgeloste ingrediënten in dranken kunnen meer schade aanrichten. Suiker heeft bijvoorbeeld de onaangename eigenschap dat het bij het drogen kristallen vormt, wat kortsluiting kan veroorzaken. Dit heeft niets te maken met de plakkerigheid van droge suiker. In dit geval is professionele hulp het beste en als u het apparaat zelf probeert te redden, wordt de situatie alleen maar erger.

https://www.telefoonhoesje.nl/