Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Lees meer over de voordelen van de zonnepomp

 We weten dat natuurlijke hulpbronnen schaarser en beperkter zijn met elk jaar dat voorbijgaat. Met het oog op deze realiteit is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het belang van het produceren van eigen schone energie. De pomp voor zonne-energie heeft veel ruimte veroverd en de mensen realiseren zich steeds meer de echte voordelen die het biedt.

 

Voor degenen die op het platteland of in afgelegen gebieden wonen of een onroerend goed hebben, kan het investeren in een zonne-energiesysteem leiden tot elektriciteits- en waterschaarste, of het nu gaat om verbruik, dagelijks gebruik of zelfs om landbouwkundige zorg. Om de voordelen van dit zonnepompsysteem beter te begrijpen, volgt u ons artikel.

 

Wat is een zonnepomp en hoe werkt deze?

Water is een zeer waardevolle en noodzakelijke hulpbron, zowel voor consumptie als voor hygiëne en zorg in een landbouwgebied. Daarom is zonnepompen een goede oplossing voor degenen die energie willen besparen.

 

Daarom maakt de zonnepomp samen met de fotovoltaïsche panelen deel uit van de installatiekit van het systeem. Bij de keuze van deze pomp moet rekening worden gehouden met de plaats waar hij wordt geïnstalleerd voor het opvangen van water, de afstand tussen de installatie en het waterreservoir, de diepte van de plaats waar de pompput het water zal afvoeren en de hoeveelheid water die dagelijks nodig is om de voor het pompen benodigde capaciteit te berekenen.

 

Vermeldenswaard is ook dat het energieverbruik van de pomp zeer zuinig en voldoende is, zodat een kleiner aantal zonnepanelen alle noodzakelijke pompen kan uitvoeren.

 

De zonnepomp werkt op basis van de energie die door de fotovoltaïsche platen uit zonlicht wordt opgewekt. De platen vangen het zonlicht op en genereren energie door gelijkspanning, waarna de omvormer verantwoordelijk is voor het gelijkstellen van de spanning aan wisselstroom.

 

Wat zijn de soorten zonne-energiepompen?

Er zijn twee soorten zonne-energiepompen: de dompelpomp met sensor en de oppervlaktepomp. De dompelpomp moet worden gebruikt in ontwerpen met een grotere diepte en is beter bestand tegen de aanwezigheid van grote hoeveelheden water. De ondergedompelde pomp is vooral aangewezen voor gebruik in artesische putten.

 

De oppervlaktepomp is daarentegen meestal zuiniger, maar heeft een beperktere capaciteit, omdat hij het water efficiënt naar ondiepere diepten kan trekken – gemiddeld 3 meter.

https://www.waterpomp.be/