Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Black Friday, helemaal niet zwart!

Je hebt vast wel eens van Black Friday gehoord. Maar wat is het eigenlijk? En heb jij er ook iets aan? Black Friday betekent letterlijk Zwarte Vrijdag. Maar voor jou als consument is er helemaal niks zwarts aan die dag. Je kunt namelijk profiteren van talloze interessante aanbiedingen!

 

Beginnen met kerstshopping

Black Friday ontstond halverwege de vorige eeuw in de Verenigde Staten. Deze vrijdag valt altijd op de dag na het feest Thanksgiving Day dat in Amerika wordt gevierd op de vierde donderdag van november. In 2021 valt Thanksgiving op 25 november en Black Friday is dus op 26 november. Veel Amerikanen gebruiken deze dag om te beginnen met het kopen van kerstcadeaus. Winkeliers speelden hier op in, door een groot aantal artikelen speciaal voor die dag aantrekkelijk te prijzen.

Aanbiedingen buiten de solden

Black Friday is een speciale dag waarop je kunt profiteren van interessante kortingen en aanbiedingen, zonder dat je speciaal hoeft te wachten op de traditionele solden-periodes. Sterker nog, de gewone uitverkoop vindt altijd plaats aan het einde van het seizoen. Als je misschien nog één extra wintertrui nodig hebt of last-minute gaat skiën. De Black Friday vindt plaats aan het begin van het winterseizoen. En toch vind je veel echte seizoensartikelen die soms tot wel 80% zijn afgeprijsd.

Niet alleen seizoensartikelen

Maar niet alleen seizoensartikelen vind je op deze dag met mooie kortingen. Juist ook de grote webshops die elektronica of witgoed bijvoorbeeld verkopen, denk aan MediaMarkt en Coolblue, doen mee aan dit winkelfestijn. Ben je op zoek naar een specifiek artikel, dan is het zeker de moeite waard om te wachten tot Black Friday en te profiteren van de beste aanbiedingen.