Artikelschrijven
Image default
Beauty en verzorging

5x waarom een goede skincare zo belangrijk is

Je huid is het orgaan dat jouw binnenwereld beschermt tegen de buitenwereld en het is belangrijk om deze laag goed te verzorgen. Hieronder vind je vijf van de honderden redenen waarom. Op de website van Medik8.be kun je allerlei huidverzorgingsproducten vinden die je bij deze missie kunnen helpen.

1. Je wilt schadelijke invloeden verwijderen

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan vuil en synthetische producten. Schoonmaakmiddelen, uitlaatgassen, cosmetica, deodorant, parfums en een hele lijst andere producten horen eigenlijk niet op onze huid thuis. Je kunt natuurlijk minder synthetische producten gebruiken, maar sommige situaties zijn niet te vermijden. Skincare producten helpen om deze vieze laag zo goed mogelijk te verwijderen.

2. De natuurlijke vetlaag hoort hersteld te worden

Reinigingsproducten en schadelijke synthetische stofjes drogen je huid uit doordat ze het natuurlijke vetlaagje vernielen. Zelfs water – vooral als het warm of hard water is – kunnen je huid uitdrogen. Dit proces valt nauwelijks te voorkomen, maar het is wel te genezen. Door de juiste skincare kun je de natuurlijke bescherming van de huid herstellen.

3. Extra bescherming tegen schadelijke invloeden

Iedereen heeft weleens de schadelijke invloed van de zon gevoeld. Als je te lang in de zon blijft wordt de huid droog of raak je verbrand, daarna ga je vervellen omdat die huidlaag geen dienst meer doet. Skincare producten kunnen je huid beschermen tegen de zon en andere schadelijke invloeden zoals uitlaatgassen, vuil en make-up.  

4. Een gezonde huid glanst

Als je huid niet blij is door bijvoorbeeld ziekte, slechte voeding, stress of een vervuilde omgeving, dan verliest het de natuurlijke glans. Het kan zijn dat je huid er rood en geïrriteerd uit gaat zien, of juist dof en grauw. De juiste skincare producten kunnen je huid weer in balans brengen.

5. Beter effect van Make-up

Make-up hecht beter aan een goed verzorgde huid. Een huid met levende poriën en een werkend vetlaagje vormt de perfecte oppervlakte voor Make-up. Als je huid al dof en droog is, dan ziet het eindresultaat er vaak minder mooi en natuurlijk uit.