Artikelschrijven
Image default
Auto’s en Motoren

5 tips voor het kiezen van de juiste laadkabel voor uw elektrische auto

Wanneer u een elektrische auto bezit, is een van de belangrijkste dingen waarvan u zich bewust moet zijn, welk type oplaadkabel u nodig hebt om uw auto op te laden. Met zo veel verschillende opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u de beste is. Daarom hebben we deze handige gids samengesteld met 5 tips voor het kiezen van de juiste laadkabel voor uw elektrische auto.

1. Overweeg uw behoeften 

Het eerste wat u moet doen bij het kiezen van een laadkabel is nadenken over uw behoeften. Wat voor type auto heeft u? Wat is de grootte van de accu? Hoe vaak zult u de lader gebruiken? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u uw opties beperken en gemakkelijker de juiste lader voor u kiezen.

2. Compatibiliteit controleren 

Dit is wellicht de belangrijkste.Niet alle laders zijn compatibel met alle auto’s, dus het is belangrijk om de compatibiliteit te controleren voordat u een aankoop doet. Het laatste wat u wilt, is thuiskomen en beseffen dat u niet beschikt voor de juiste oplaadkabel. Een laadkabel met type 2 stekker, ook wel Mennekes, genoemd. Is wat de meeste huidige EV’s of Plugin Hybrids gebruiken. Sommige oudere modellen zoals de Mitsubishi Outlander PHEV 2019 of eerder gebruiken nog een type 1 laadkabel. Daarnaast is van belang het maximum laadvermogen van de oplaadkabel. Elektrische auto’s beschikking over een laadvermogen. Deze kan variëren van 3,7 kw, 7,4 kW, 11 kW of 22 kW. Bekijk goed over welke laadvermogen uw auto beschikt en pas hier uw laadkabel op aan. 

3. Beoordelingen lezen 

Als u uw opties hebt beperkt, neem dan de tijd om reviews van andere klanten te lezen. Zo krijgt u een goed beeld van welke producten van hoge kwaliteit zijn en welke uw tijd en geld niet waard zijn.

4. Vergelijk prijzen 

Laadkabels kunnen nogal in prijs variëren, dus het is belangrijk om de prijzen te vergelijken voordat u een aankoop doet. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoper niet altijd beter is – in sommige gevallen is het de moeite waard om iets meer uit te geven aan een oplader van hoge kwaliteit die langer meegaat en een betere ervaring biedt 

5. Garantie 

Wanneer u honderden euro’s uitgeeft aan een laadkabel, wilt u er zeker van zijn dat deze gedekt is voor het geval er iets misgaat. Daarom raden wij u aan een lader te kopen met garantie van de fabrikant. Als er dan toch iets misgaat, kunt u een vervangende lader krijgen zonder dat u extra geld hoeft uit te geven 

We hopen dat deze gids nuttig is geweest bij het kiezen van de juiste oplaadkabel voor uw elektrische auto. Als u deze vijf tips volgt, zult u zeker de perfecte lader vinden voor uw behoeften en budget.