Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Welke opleiding moet ik volgen om personal trainer te worden?

Sporten is goed voor iedereen. Het is goed voor je gezondheid. Het houd je spieren soepel en je bouwt er conditie en uithoudingsvermogen mee op. Je kunt sporten in verschillende categorieën. Ben jij graag individueel bezig met je eigen doelen? Dan zijn er genoeg sporten voor je om te beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen. Je kunt trainen voor een marathon of gewoon voor jezelf een trainingsprogramma opzetten met een einddoel over bijvoorbeeld een jaar.

Je kunt ook gaan wielrennen. Dit kun je prima alleen doen. Beide bovengenoemde sporten kun je overigens ook in team of groepsverband doen, maar dit hoeft dus niet.

Ben je echt van de teamsporten, dan heb je ook keuze genoeg. Neem bijvoorbeeld voetbal, dit is de teamsport bij uitstek. Maar ook handballen of hockeyen zijn sporten waarbij je als team een doel nastreeft. Bijvoorbeeld kampioen worden in een competitie.

Wil jij meer doen met sporten? Bijvoorbeeld mensen helpen hun doelen te bereiken. Dan kun je personal trainer worden. Hiervoor dien je wel een opleiding te volgen.

Welke opleiding is nodig om personal trainer te worden?

Wil jij graag mensen helpen bij het sporten? Stel iemand wil afvallen en wil hiervoor zo specifiek mogelijk bewegen om dit doel te bereiken. Daar kun je als personal trainer bij helpen.

Om de titel personal trainer te mogen dragen moet je natuurlijk wel onderlegd zijn. Je moet wel een basis hebben waarop je iemand goed kunt adviseren. Je wilt niet dat iemand juist overbelast raakt, geblesseerd raakt en daardoor niet verder kan werken aan zijn doelstellingen.

De opleidingen fitnesstrainer A en fitnesstrainer B zijn geschikt om bovenstaande basis te leggen. Heb je fitnesstrainer A afgerond dan heb jij kennis van trainingsleer, klantbegeleiding en het voorkomen van blessures. Vul je deze opleiding aan met fitnesstrainer B dan kun je mensen ook individueel begeleiden met specifieke doelen.

Voedingsleer

Als je bovenstaande opleidingen A en B hebt afgerond en je wilt mensen echt compleet kunnen begeleiden, dan is het wijsheid om er een stuk voedingsleer bij te leren. Vooral bij die mensen die af willen vallen komt dit natuurlijk van pas. Maar sporters die het uiterste van zichzelf vragen, week in week uit, doen er goed aan hun voedingspatroon hierop aan te passen. Als jij als personal trainer deze service erbij kunt bieden, dan ben jij interessanter voor een bredere doelgroep.

Aanbieders

Opleidingen tot personal trainer worden aangeboden door diverse aanbieders. Een personal trainer opleiding kan je in verschillende steden in België volgen, maar je kan zo ook door heel Nederland volgen en sommige opleidingen zijn zelfs online te volgen. 

De vraag is gestegen

Als je ervoor kiest om personal trainer te worden, dan is dit een goede tijd. Steeds meer mensen kiezen voor een personal trainer. Met name omdat men steeds drukker wordt en daardoor zo efficiënt mogelijk wil trainen. Het voordeel van een personal trainer ten opzichte van een sportschool is natuurlijk de persoonlijke aandacht. Als personal trainer kun je jezelf 100% richten op de klant, zodat deze zo snel mogelijk datgene bereikt wat hij of zij voor ogen heeft.