Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Tips voordat je witte jaloezieën koopt

Blader eens door een willekeurig woonblad en je ziet veel wit. Het is waar dat er een aantal witte trends zijn die we graag zien verdwijnen. Maar er zijn ook plaatsen waar wit altijd welkom zal zijn: muren, deuren, kroonlijsten, en ja, raamdecoratie.  Als het gaat om witte raambekleding zijn witte jaloezieën een tijdloze keuze. Maar voordat je koopt, overweeg dan deze tips om er zeker van te zijn dat ze de perfecte jaloezie voor jou zijn.

De basis van jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit een reeks horizontale lamellen die via een koord of decoratieve ladderbanden aan een bovenrail hangen. Je kunt de lamellen omhoog of omlaag kantelen door aan het kantelkoord te trekken, of je kunt de jaloezieën openen door aan het optrekkoord te trekken. Als je je jaloezieën optilt, stapelen de lamellen zich plat op tegen de bovenrail van het raam.

Als je een groter raam, moet je meerdere sets jaloezieën bestellen en ze naast elkaar installeren om de volledige breedte van het raam te bedekken. Als je van het uiterlijk van witte jaloezieën houdt, kan dit de moeite waard zijn, maar er kleven wel nadelen aan. Er kan licht binnensluipen tussen de spleet waar de sets jaloezieën samenkomen, en je zult de sets apart moeten openen telkens als je de jaloezieën omhoog wilt doen.

Lichtregeling

Jaloezieën bieden de beste lichtregeling van alle raambehandelingen. Je kunt de lamellen zo richten naar de lichtinval naar jouw wensen. Kantel de lamellen omhoog om het licht in de kamer maar uit je ogen te houden, of omlaag om natuurlijk licht op je aanrecht of werkblad te werpen.

Als je iemand bent die niet kan slapen als er ook maar een sprankje licht naar binnen sluipt, kies dan voor verduisterende gordijnen in plaats van witte jaloezieën voor de slaapkamer. Maar als je liever wakker wordt met een beetje natuurlijk licht dat door de ramen naar binnen valt, kies dan witte jaloezieën boven verduisterende gordijnen.

Stijl

Witte jaloezieën zijn een slimme woonkeuze. Wit reflecteert licht, zodat je ruimte lichter en helderder aanvoelt. Jaloezieën hebben ook de tand des tijds doorstaan – ze zijn al eeuwenlang een populaire raambekleding. En als je een neutrale kleur kiest, hoef je je jaloezieën niet telkens te vervangen als je je inrichting verandert.

https://www.raamdecoratie.com