Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Hoe onderscheid maken tussen hoogwaardige en minder hoogwaardige passpiegels

Hoe onderscheid maken tussen hoogwaardige en minder hoogwaardige passpiegels

Bij het winkelen voor nieuwe passpiegels kiezen de meeste mensen een product op basis van kleuren, lijstontwerpen, vormen, maten en zelfs het soort materiaal waarvan de lijst is gemaakt. Door de visuele aantrekkingskracht en de noodzaak om de spiegel af te stemmen op een specifieke decoratiestijl, hebben klanten de neiging om het belangrijkste onderdeel van de spiegel – het glas – over het hoofd te zien! Laten we dus eens bespreken hoe u precies onderscheid kunt maken tussen spiegels van hoge en lage kwaliteit.

Op het eerste gezicht denkt u misschien dat het glas perfect in orde is, terwijl uw aandacht meer uitgaat naar het decoratieve aspect van het stuk. Zelfs bij spiegelontwerpen zonder lijst analyseren klanten vaak de afwerking van de randen zonder de kwaliteit van de eigenlijke spiegel in aanmerking te nemen. Nou, als het gaat om het kopen van passpiegels, zijn we hier om u te vertellen waarom het de moeite waard is om een tweede (of zelfs derde) blik op het glas te werpen om eventuele mindere kwaliteiten van de spiegel te ontdekken.

Dus, in dit artikel zult u in staat zijn het verschil kunt te zien tussen spiegels van hoge en lage kwaliteit. Lees verder!

Vier belangrijke factoren voor spiegelkwaliteit

Nu u eraan herinnerd bent dat u de kwaliteit van het spiegelglas niet over het hoofd mag zien, is het tijd om de puntjes op de i te zetten, zodat u precies weet waar u op moet letten. Dit houdt in dat u het glas zelf zeer zorgvuldig en minutieus inspecteert en vragen stelt over de materialen en het fabricageproces die bij de vervaardiging van de spiegel betrokken zijn. Het klinkt misschien veel, maar het gaat er gewoon om dat de spiegel van uw keuze aan alle eisen voldoet wat betreft glaskwaliteit en constructie.

Om dit proces voor klanten te vereenvoudigen, delen wij vier belangrijke aspecten van passpiegels die samen de algehele kwaliteit van het stuk bepalen.

Glaszuiverheid

Tenzij er duidelijke of zichtbare onregelmatigheden in het glas zitten, is het moeilijk om onzuiverheden te ontdekken. In feite hangt de zuiverheid van het glas grotendeels af van de materialen die worden gebruikt om het glas te vormen en van de technieken die tijdens het fabricageproces worden toegepast. Als er onzuiverheden in de grondstoffen zitten, is de kans groot dat er ook onregelmatigheden in het glas zitten, en de weerspiegeling daarvan. Als u geen antwoord krijgt van de fabrikant, zult u extra aandacht moeten besteden aan de andere aspecten die betrokken zijn bij de samenstelling van spiegels, omdat die ook dienen als aanwijzingen voor zuiver of onzuiver glas.

Vlakheid

De mate van vlakheid is ongelooflijk belangrijk bij spiegelglas. Zelfs de kleinste onregelmatigheden in de vlakheid van het oppervlak kunnen de reflectie van de spiegel beïnvloeden. Dit betekent dat de reflectie onnauwkeurig of zelfs vervormd zal zijn bij de geringste kromming. Als u in een spiegel hebt gekeken en geconstateerd hebt dat de weerspiegeling van een voorwerp vervormd lijkt terwijl u er langs loopt of uw hoofd beweegt, betekent dat meestal dat het glas niet helemaal vlak is.

Dit is natuurlijk anders dan wanneer een spiegel naar voren/achteren wordt gekanteld, waardoor de illusie van een scheve/bredere reflectie ontstaat. Als u probeert te beoordelen of het spiegelglas vervormd is, zorg er dan voor dat de spiegel vlak tegen de muur staat en niet beweegt; richt u vervolgens op een enkel voorwerp in de spiegel en beweeg langzaam van de ene hoek naar de andere terwijl uw ogen op het voorwerp gefixeerd blijven. Als de spiegel vervormt, is dit een duidelijk teken van een spiegel van lage kwaliteit. Passpiegels waarbij de spiegel goud heeft aan de randen zijn van hoge kwaliteit.

Dikte

Het is niet altijd gemakkelijk om de dikte van het glas te meten, vooral bij ingelijste spiegelontwerpen; maar deze specificaties moeten eigenlijk door de fabrikant worden verstrekt. De algemene kwaliteit van een spiegel hangt grotendeels af van de dikte van het glas, omdat dit aangeeft of de samenstelling van de spiegel aan de normen voldoet. Er zijn verschillende lagen die het glas bedekken om het reflecterend te maken en het materiaal te beschermen (hierover meer in het volgende punt), waardoor de dikte toeneemt.

Goud

Als u dit nog niet wist, de reflectie van een spiegel wordt gecreëerd door een laag goud aan één kant van het glas. Deze coating kan uit verschillende materialen bestaan, maar een combinatie van goud en een paar andere chemische verbindingen komt het meest voor. Het is ook de beste kwaliteit goudlaag.

Nadat de coating van goud is voltooid, wordt deze bedekt met een laag rood lood om de chemicaliën te beschermen. De samenstelling wordt voltooid met een laag afdichtmiddel over het rode lood dat helpt het glas en de kwaliteit van de reflectie voor vele jaren te behouden. Opgemerkt zij dat spiegels van lage kwaliteit niet altijd langs de randen worden verzegeld, wat leidt tot oxidatie van het glas. Dit verschijnt in de vorm van roest en zwarte ouderdomsvlekken. Om er zeker van te zijn dat u een spiegel goud van hoge kwaliteit koopt, is het daarom raadzaam te vragen of er een randverzegeling op het stuk is aangebracht voordat u een aankoop doet.

Met deze informatie in uw achterzak kunt u deze verstandig gebruiken door de glas/spiegelverkoper vragen te stellen over de constructie, de samenstelling en de materialen die zijn gebruikt voor de passpiegel die u wilt kopen. Inspecteer bovendien zelf het glas op onregelmatigheden, zoals in dit artikel wordt uitgelegd. Op die manier kunt u probleemloos een onderscheid maken tussen hoogwaardige en minder hoogwaardige passpiegels!

passpiegel