Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de beste schoenen voor je kinderen?

Je kind is gaan lopen en heeft voor buiten schoenen nodig. De tip is om binnen zolang mogelijk geen schoenen te gebruiken om de ontwikkeling van de voetjes van je baby te bevorderen. Schoenen voor je kinderen uitkiezen is niet zo makkelijk. Verder is te lezen waar je op moet letten en worden nog een paar tips gegeven.

Maat

De maat van de kinderschoen is het meest belangrijk. De schoentjes mogen niet te klein zijn, want dat beknelt de voetjes. Als de schoentjes te groot zijn dan kan dit zorgen voor blaren. Helaas komt het vaak voor dat de voetjes van jonge kinderen niet gelijk zijn. Als dit het geval is moet je de maat nemen van het grootste voetje. Naast de lengte is de breedte ook belangrijk. Je kan dit testen door in de zijkanten van de schoen te knijpen, als hier ruimte zit dan is de schoen goed voor je kind. Als je het niet goed weet laat je dan adviseren door een schoenwinkel om de perfecte eerste stapschoentjes aan te schaffen voor jouw kind.

Rits, klittenband of veters?

Naast de maat van de schoen is het ook goed om te kijken naar het afsluiten van de schoen. Voor kinderen is de veterschoen beter. Deze schoen is steviger en zorgt voor minder steun. Een klittenband schoen is handig voor gebruik, maar geeft minder steun aan de voetjes van je baby. Klittenband schoen is beter als je kind beter kan lopen en minder versteviging nodig heeft. Een rits is ook niet handig voor je kind. Een rits klinkt heel handig maar heeft hetzelfde probleem als klittenband en misschien nog wel groter probleem. Je kan de schoen niet strakker doen en dus minder versteviging bieden aan je kind.

Materiaal

Het materiaal van de babyschoenen is ook erg belangrijk. Er zijn verschillende merken te krijgen en veel schoenen zien er misschien mooi uit, maar het materiaal is misschien niet goed voor je baby. Het babyschoentje moet genoeg kunnen ademen. De fout die ouders maken is dat ze hun baby leuk willen aankleden en vergeten wat voor de baby goed is. Zo wordt er soms ook gekozen voor kleine hakjes onder de schoenen. Ziet er leuk uit, maar verstoort wel de houding en balans van je kind.

Aanschaffen babyschoentjes

Ga je babyschoenen kopen? Dan is het verstandig om de tips die eerder zijn beschreven mee te nemen. Als je niet genoeg verstand hebt van het opmeten of welke schoen goed is voor je kind, is het verstandig om langs te gaan bij een schoenenwinkel. Als je met je kind schoenen gaat passen, zorg dan dat je kind in een goede bui is en ook afleiding heeft. Een kind moet wel goed mee kunnen werken om de maat te meten. Bij het opmeten van de schoen is het ook goed om te zorgen dat je baby sokjes aanheeft. En als je dan de maat hebt en je hebt de optimale schoen gekozen, dan is het misschien een goede optie om twee paar schoenen te kopen. Als de schoentjes nat worden of vies of er gebeurt iets anders mee dan heb je altijd nog een reserve.