Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Een kapotte koelkast zelf repareren

De koelkast is misschien wel het meest essentiële onderdeel in je keuken. Zonder koelkast raken producten die koel moeten worden gehouden bedorven. Wanneer de koelkast kapot gaat en (deels) niet meer werkt, is het dus van belang het apparaat zo snel mogelijk te repareren. In dit artikel vertellen we je hoe je een kapotte koelkast zelf repareert.

Kapotte thermostaat
Als een koelkast niet meer koelt, heb je grote kans dat de thermostaat kapot is. Als het om een handmatige thermostaat gaat, moet je de deze helaas vervangen. Als de koelkast over een elektronische thermostaat beschikt, kan je op het display controleren of de temperatuur klopt. Is dit niet het geval? Grote kans dat er dan iets mis is in de elektra. Je kunt de kapotte onderdelen aanschaffen om de elektronische thermostaat zelf te repareren. 

 

Te koude plek

Wist je dat de locatie van de koelkast veel effect kan hebben op de werking van het apparaat? Als de koelkast op een (te) koude plek staat, moet de motor minder hard werken om de koelkast koel te houden. Dit klinkt misschien positief, maar in realiteit zorgt dit ervoor dat de vriezer niet koud genoeg wordt en hierdoor soms zelfs ontdooit. Zet een koelkast daarom altijd op een relatief warme plek. 

Koelvloeistof bijvullen
Maakt jouw koelkast een brommend of ratelend geluid of werkt het koelelement niet optimaal? Dan kan het zijn dat de koelvloeistof bijgevuld moet worden. Dit kan je helemaal zelf doen, maar pas wel op want deze vloeistof is namelijk giftig. Controleer het merk en het model van de koelkast en schaf de juiste koelvloeistof aan. Merk je dat na het bijvullen de koelkast snel weer een brommend geluid maakt? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een lek. Laat dit lek dan zo snel mogelijk repareren. 

Koelkast onderdelen kopen doe je bij Fixpart.be. De onderdelen worden snel geleverd, zodat je zo spoedig mogelijk aan de slag kan met de reparatie van je kapotte koelkast. 

 

https://fixpart.be/nl