Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom jij bouwhekken moet hebben op elke bouwlocatie

In de bouw is de veiligheid prioriteit nummer één. Mensen die werkzaam zijn in de bouw houden continu rekening met de veiligheid van collega’s en omstanders. Dit is niet gek omdat er gevaarlijke situaties kunnen plaatsvinden op een bouwlocatie wanneer de regels niet worden gevolgd. Dit is waarom bouwhekken erg belangrijk zijn, echter weten veel mensen nog niet wat het nut van een bouwhek is. In dit artikel wordt benoemd wat het belang van bouwhekken zijn. 

Waarom bouwhekken?

Prioriteit nummer één in de bouw is de veiligheid. Met behulp van een goed doordachte bouwplaatsinrichting wordt er hiermee rekening gehouden. Onbevoegde mensen kunnen niet zomaar het bouwterrein betreden. Bovendien kan je een bouwterrein niet betreden zonder veiligheidsbril, veiligheidshelm en veiligheidsschoenen. Bouwhekken kunnen ook ingezet worden op een afgelegen gebied. Bouwhekken zijn voor de veiligheid voor werknemers, onbevoegden maar ook voor het materiaal. Materiaal ligt overal op de bouwplaats en kunnen gestolen worden. Je wilt natuurlijk niet dat je materialen gestolen worden, dus je gaat het beschermen. Dit doe je met behulp van bouwhekken. Bovendien wordt vandalisme tegengegaan met bouwhekken.

Bouwhekken zijn veilig

Voordat jij te werk kunt gaan op een bouwlocatie, dient deze bouwplaats te voldoen aan verschillende wetten en eisen. Misschien wel de belangrijkste schakel in dit hele proces zijn de bouwhekken. Naast de veiligheid die de bouwhekken bieden, wordt het materiaal en gereedschap ook beschermd. Ook zorg je met bouwhekken ervoor dat onbevoegden niet zomaar het terrein op kunnen. Op een bouwlocatie wordt vaak gewerkt met zwaar en soms gevaarlijk gereedschap. Situaties kunnen uit de hand lopen wanneer een bouwlocatie niet afgeschermd wordt. 

Belangrijke factoren

Voordat je een bouwhek aanschaft dien je met veel factoren rekening te houden. De eerste is de locatie waar je gaat bouwen. Zijn er in de buurt van de bouwlocatie veel kinderen of is er veel verkeer? Het is belangrijk dat de veiligheid wordt gewaarborgd, zowel binnen als buiten de bouwlocatie. 

Wil jij een bouwhek aanschaffen voor de bouwlocatie? Neem een kijkje op de website van Bouwhekken België. Met een ruim assortiment en goed advies helpen zij jou graag met het aanschaffen van een bouwhek.

 

https://www.bouwhekkenbelgie.be