Artikelschrijven
Image default
Aanbiedingen

Crypto’s: de valuta’s van de toekomst?

Crypto’s: de valuta’s van de toekomst?

Alles lijkt op rolletjes te lopen voor de cryptocurrency’s. Ze zijn steeds populairder bij retailers, dienstverleners, consumenten, beleggers en investeerders en er komen steeds meer valuta’s en hoeveelheden in omloop. Veel webwinkels en entertainment sites geven klanten al de mogelijkheid met cryptocurrency’s te betalen en steeds meer consumenten besluiten van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Er duiken overal wisselkantoren op (Bitvavo accepteert euro’s) waar je je digitale valuta kunt kopen/ Cryptocurrency’s worden wel eens omschreven als de valuta’s van de toekomst. Wat kan ze nog tegenhouden?

De tussenpersonen ontbreken

De financiële sector is grotendeels in handen van banken, creditcards, betaalmethoden, de overheid en de andere belangrijke financiële instanties. Deze partijen worden allen gepasseerd door de cryptocurrency’s, omdat er geen sprake meer is van een tussenpersoon.

Als jij geld overmaakt heb je direct met de ontvanger te maken en daardoor bezit jij je geld en ben je er verantwoordelijk voor. Dit is een groot voordeel voor consumenten, want er hoeven geen rekeningnummers, kaartgegevens of persoonlijke gegevens meer te worden ingevuld.

Hierdoor zijn de transacties ook onmiddellijk. De keerzijde hiervan is dat veel krachtige instanties de controle verliezen en ook inkomsten mislopen. Het is vanzelfsprekend dat ze hier niet bepaald blij mee zijn.

De onstabiele koers blijft

Een ander probleem met cryptocurrency’s is dat de crypto koers erg onstabiel is en dat de waarde ervan van het ene op het andere moment volledig kan veranderen. Dit is een kenmerk waar handelaren gebruik van proberen te maken, maar crypto’s blijven daardoor wel een risicovolle investering.

Dit is dan ook de reden waarom veel investeerders nog geen geld in crypto’s beleggen. Tenzij de digitale valuta’s de financiële spelers kunnen overtuigen en de koers stabiel kunnen maken, zullen de standaard valuta’s nog de overhand blijven houden.

 

https://bitvavo.com/nl