Artikelschrijven
Image default
Woningen

Nieuw dak op bestaande veranda

Glazen veranda’s zijn al lang een enorm populaire manier om de voetafdruk van woningen uit te breiden, vooral in landen waar geen bouwvergunning nodig is voor deze kleine uitbreidingen. Met grote glazen ramen en veel ruimte voor meubilair geven ze ons een extra ruimte om van het buitenleven te genieten zonder dat we direct met het weer te maken hebben.

We kennen echter allemaal de nadelen. Met kunststof daken zijn ze vaak zinderend heet in de zomer en onbruikbaar koud in de winter, met slechte warmte-isolerende eigenschappen.

Het is een feit dat veel huiseigenaren hun droom om hun huis uit te breiden laten schieten. Maar er is nog een andere manier, namelijk solide traditionele daken. Kijk ook bij de dakwerker in Herentals voor meer info.

Warmer in de winter, koeler in de zomer – Traditionele kunststof daken bieden een uitzonderlijk slecht thermisch rendement, warmen gemakkelijk op in de zomerzon en bieden geen isolatie tegen het koude winterweer. Het betekent dat de temperaturen in de veranda vaak ongemakkelijk kunnen zitten aan de extreme uiteinden van de temperatuur.

Met een traditioneel daksysteem profiteert u niet alleen van de schaduw van de zon, maar ook van de ingebouwde isolatie. Het betekent dat u in de zomer beschermd bent tegen het grootste deel van de zonnewarmte en in de winter geïsoleerd bent van de kou, voor een meer gematigde veranda het hele jaar door.

Verbeterde esthetiek – Veranda’s steken vaak als een pijnlijke duim om de rug van onze huizen. Vaak gemaakt van PVC plastic ontbreekt het soms aan esthetische samenhang met de rest van onze eigendommen.

Door het installeren van een pannendaksysteem, weergalmt u het ontwerp van uw oorspronkelijke woning, met honderden tegelontwerpen beschikbaar die passen bij uw woning.

Superieure akoestiek – Massieve daksystemen hebben als bijkomend voordeel dat ze het akoestisch profiel van uw veranda drastisch verbeteren.

Hoewel dubbele beglazing effectief is in het afstoten van geluid van buitenaf, zijn traditionele daken dat niet. Het is een enorme verspilling van dubbel glas als u het ons vraagt, maar met een professioneel ontworpen en geïnstalleerd dak kunt u het profiel van uw dubbele beglazing perfect nabootsen.

Een massief dak is veel effectiever om het geluid buiten te houden en in combinatie met de hoogwaardige dubbele beglazing die al aanwezig is, betekent dit dat uw veranda een rustige, prettige plek is om te vertoeven.

https://www.herentalsdakwerker.be