Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Gaat u uw coniferen snoeien?

Wij hebben een vraag voor u. Gaat u binnenkort uw coniferen snoeien? In dat geval is het aan te raden om deze pagina goed door te lezen. Hier vindt u namelijk nuttige tips die u bij het snoeien van uw coniferen toe kunt passen. Het snoeien van coniferen lijkt misschien iets wat vrij eenvoudig te doen is en ergens klopt dat ook wel, alleen is het van groot belang dat u het snoeien van uw coniferen wel op de juiste manier doet. Een coniferenhaag die niet op de juiste manier gesnoeid wordt zal op den duur verzwakt raken. Die verzwakkingen zullen zich uitten in verkleuringen (de coniferenhaag kan bruin worden) of in het ergste geval, de coniferen gaan dood.

Tips bij het snoeien van uw coniferen

Omdat het van groot belang is dat u uw coniferen op de juiste manier snoeit hebben wij een aantal praktische tips die u kunt opvolgen. Zo geven wij hier een uitleg hoe u op de juiste manier uw coniferen kunt snoeien. Net als bij alle andere klussen begint het bij een goede voorbereiding, de juiste materialen en de juiste gereedschappen.

Voordat u uw coniferen gaat snoeien

De eerste stap is het klaarleggen van alle benodigdheden. Zo heeft u verschillende materialen en gereedschappen nodig waarmee u straks aan het werk gaat. Denk aan een trappetje, een veiligheidsbril, een scherpe heggenschaar (eventueel een elektrische heggenschaar), bedekkende kleding handschoenen, een bewolkte dag en een portie gezond verstand.

Werk in fases en werk van boven naar beneden

Zodra alles klaar ligt is het belangrijk om niet te rigoureus aan de slag te gaan. Werk altijd van boven naar beneden en zorg ervoor dat de onderkant van de coniferenhaag iets breder is dan de bovenkant. Op die manier kan de haag na het snoeien optimaal het licht absorberen.

Begin altijd met het snoeien van de takken die het meest ver uitsteken en neem tussen het snoeien door af en toe een paar meter afstand om de haag vanuit verschillende hoeken te bekijken. Op die manier kunt u zien of u goed op weg bent en of de haag er strak uit ziet.

Knip hier en daar wat grote takken uit de haag weg. Op die manier geeft u de kleinere takken ook de gelegenheid om zich goed te ontwikkelen. Kleinere takken hebben namelijk zonlicht nodig om zich tot grote en sterke takken te ontwikkelen, hetgeen van groot belang is voor de totale ontwikkeling van een gezonde coniferenhaag.

Denkt u dat u het snoeien van uw coniferenhaag niet goed kunt uitvoeren?

In dat geval is het aan te raden om een specialist in te huren die hier veel ervaring mee heeft. Vaak is een tuinman, een hoveniersbedrijf of een boomchirurg enkele uren bezig om de coniferenhaag te snoeien en alles na het snoeien op te ruimen. Kortom, de kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid meevallen en u bent verzekerd van een mooie coniferenhaag!

https://www.vergelijkhoveniers.nl