Blog

Home / Laat een scheiding niet je toekomst verpesten!

Laat een scheiding niet je toekomst verpesten!

Date : okt 19, 2017 Category : Rechten
Author: Tags: ,

Wanneer je gaat scheiden voel je je soms alsof je aan het eind van je Latijn bent. Besef je dan dat dit een periode is die ook weer teneinde komt en dat je om hulp kunt vragen! Een convenant is niets anders dan een document met afspraken die jullie hebben gemaakt over onder andere het pensioen, de alimentatie, bezittingen, schulden en het huis. Wanneer jullie kinderen hebben, is ook het ouderschapsplan een verplicht onderdeel. De gemaakte afspraken dienen te worden nageleefd en zijn te allen tijde rechtsgeldig. Het kan lastig zijn om middenin een scheiding, in overleg, dergelijke afspraken te maken. Daarom kan er een mediator van Zorgeloosch Scheiden worden ingeschakeld. Deze heeft immers verstand van financiële zaken en begeleidt tevens de gesprekken.

Wat je moet regelen voor de kinderen als je gaat scheiden

Wanneer er kinderen mee gemoeid zijn is het des te belangrijker dat je de dialoog met je ex-partner open houdt. Hoe je ook over elkaar denkt, je bent het er allebei mee eens dat dit niet ten koste van de kinderen mag gaan. In het ouderschapsplan staan afspraken met betrekking tot de kinderen, zoals de verdeling van de zorg en de opvoeding en de kosten hiervan. De wijze waarop de omgang tussen kind en ouder is geregeld en de manier waarop informatieoverdracht plaatsvindt over de ontwikkeling van een kind. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden treedt op als neutrale partij, begeleidt het traject van het scheiden en zorgt voor rechtvaardige en eerlijke afspraken.

Voordelen van bemiddeling bij een scheiding

Het is een beetje een platgeslagen uitdrukking, maar de een emotionele achtbaan, mag je de periode waar je doorheen gaat tijdens een scheiding best noemen. In deze emotionele periode van scheiden moet je overleggen en samen afspraken maken. Met behulp van een mediator zal je in overleg afspraken maken die goed zullen voelen voor jullie beiden, met het oog op het heden en de toekomst. Bovendien geeft een bemiddelaar van Zorgeloosch Scheiden de ruimte voor emoties en brengt een neutrale partij rust, zonder dat het ten koste gaat van de communicatie. Hierdoor kan het traject van een scheiding sneller worden afgerond, waardoor je scheidingskosten kan besparen. Met bemiddeling van een derde partij leggen jullie een stevige basis voor de toekomst.


Comments are closed.

© Copyright 2019.