Blog

Home / Is uw vloer geschikt voor vloerverwarming?

Is uw vloer geschikt voor vloerverwarming?

Date : jun 25, 2018 Category : Particuliere dienstverlening
Author: Tags:

Bijna alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Dus ook onder uw vloer kan vloerverwarming worden aangelegd. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.

Last van allergieën? Kies voor vloerverwarming!

Bent u allergisch voor bijvoorbeeld huisstof? Maar wat is hier de oorzaak van? Traditionele radiatoren kunnen hier voor een groot deel aan bijdragen. Ze zorgen namelijk voor luchtcirculatie en dat zorgt er weer voor dat stof niet blijft liggen, maar rond gaat dwarrelen. Ook voor mensen die een aandoening aan de luchtwegen hebben, kan dit erg vervelend zijn. Het is in deze gevallen dan ook zeker aan te raden om de radiatoren te verwijderen en vloerverwarming aan te laten leggen. Met vloerverwarming heeft u geen last meer van ronddwarrelend stof en ook de luchtvochtigheid kan tot wel 12% verlaagd worden. Heeft u dus last van allergieën, dan biedt vloerverwarming u extra comfort!

Energiezuinig uw woning verwarming: laat vloerverwarming aanleggen

Energiezuinigheid wordt een steeds belangrijker thema bij de keuze voor verwarming. U profiteert dan van twee voordelen: het is beter voor het milieu en belangrijker voor u: het scheelt in uw portemonnee. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. Dat is flink kosten besparen met vloerverwarming. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?


Comments are closed.

© Copyright 2019.