Blog

Home / Voor het vervaardigen van uw ontwerp gaat u naar een professionele bronsgieterij

Voor het vervaardigen van uw ontwerp gaat u naar een professionele bronsgieterij

Date : jun 14, 2018 Category : Kunst en Kitsch
Author: Tags:

Heeft u onlangs een prachtig ontwerp gemaakt dat u graag tot uitvoering laat brengen? Ga dan eens langs bij Atelier 80 voor het vervaardigen van uw ontwerp. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet. Ga voor een optimaal resultaat bij Atelier80.

Brons: een onmisbaar materiaal in de bronsgieterij

Zoals u waarschijnlijk al vermoedt door de naam, wordt brons veel gebruikt in de bronsgieterij. Wat is brons nu eigenlijk? Brons is een legering van koper en tin. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. Zuiver koper smelt bij 1.083 graden. En vermengd met tin smelt de substantie ongeveer op 1.000 graden. De combinatie met tin zorgt er dus voor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.

Kom langs bij de bronsgieterij in Dreumel

U wilt een beeld laten vervaardigen. Dan wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u een professionele bronsgieterij inschakelt. U bent van harte welkom bij Atelier 80 in Dreumel. Deze atelier is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. In het weekend is de bronsgieterij gesloten. Bent u benieuwd welke kunstenaars hier hun beelden hebben vervaardigd? Neem gerust eens een kijkje op de website van deze bronsgieterij. Zoals u kunt zien, is er van alles mogelijk. Van standbeelden tot artistieke kunstwerken en van grote beelden voor buiten tot kleine beeldjes voor in een interieur. Geef uw idee vorm en sta versteld van het resultaat.


Comments are closed.

© Copyright 2019.