Blog

Home / Volg een studie autotechniek en wees klaar voor de nieuwe klant

Volg een studie autotechniek en wees klaar voor de nieuwe klant

Date : dec 19, 2018 Category : Auto’s en Motoren
Author: Tags: , ,

De automotive branche maakt een enorme groei door. Deze groei is zelfs zo groot dat automonteurs en garagehouders het nauwelijks bij kunnen benen. Nieuwe technieken en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en kunnen ertoe leiden dat het helpen van ‘nieuwe klanten’ soms best lastig is. Je kunt als garage niet meer achterblijven in de automotive sector. Dit leidt namelijk vaak tot minder omzet en minder tevreden klanten. Gelukkig kan iedereen die werkzaam is in de automotive branche bijdragen aan een hogere omzet. Denk bijvoorbeeld eens aan een cursus autotechniek of een studie autotechniek. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende opleidingen, cursussen en trainingen.

Ga voor die ontwikkeling

Als autotechnicus houd jij je bezig met het inspecteren, repareren en het onderhouden van auto’s en systemen. Maar dingen veranderen en het is belangrijk om bij te blijven. Blijven leren en ontwikkelen is daarom cruciaal. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de omzet van het autobedrijf waar je werkt. Kies bijvoorbeeld voor een cursus op maat. Dan ben je verzekerd van stof die je nog niet kent. Om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren, is blijven leren erg belangrijk. Wanneer jij je gaat verdiepen in verschillende automotive opleidingen kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is. Maar welke opleiding kies je nu?

Volg een niet technische opleiding

Wanneer je werkzaam bent in de automotive sector met een niet-technische functie is een automotive studie erg handig. Opleidingen zijn er namelijk voor iedereen; receptionistes, telefonistes, verkopers en magazijnmedewerkers. Een opleidingsplan voor niet-technici is een speciale opleiding voor mensen die werkzaam zijn in de automotive branche, maar geen technische taken uitvoeren. Basiskennis is namelijk vaak een vereiste binnen deze branche. Wanneer je technische kennis hebt, kan je jouw klanten net wat meer vertellen en een goed advies geven. Zo kunnen niet-technici toch goed meedraaien in een technisch bedrijf en zullen processen beter verlopen. Een automotive opleiding hoeft dus niet altijd heel technisch te zijn. Commerciële mensen zijn evengoed hard nodig en dragen met de juiste kennis bij aan een goede omzet.  

De verschillende opleidingen

Een cursus volgen gaat niet alleen maar om het trainen. Het gaat om een volle brug én het hebben van tevreden klanten. Met een cursus autotechniek bepaal je zelf hoe je jezelf ontwikkelt en in hoeverre jouw kennis bijgespijkerd moet worden. Zo ben je klaar voor de nieuwe klant en de nieuwste technieken. ‘Nee’ verkopen is er niet meer bij. Maar welke studies zijn er om te volgen? Er is ontzettend veel keuze. Van een technisch opleidingsplan tot een commercieel opleidingsplan. Wil je bijvoorbeeld meer leren over onderhoud en diagnose aan Hybride voertuigen? Of heb je juist interesse in diesel of benzine brandstofsystemen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ben je op zoek naar een opleiding of juist op zoek naar een cursus op maat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bij Automotive Academy ben je voor verschillende automotive opleidingen aan het juiste adres. Meer weten? Bekijk dan het complete aanbod automotive studies.

https://automotiveacademy.nl/

Comments are closed.

© Copyright 2019.